Jeanne d'arc (alter) cossi projekti

 

Hei vaan pitkästä aikaa! 

Tämä vuosi kyllä ollut cossaamisen osalta hyvin mielenkiintoinen. Koska coneja ei ole,niin ei ole mitään tietynlaista "cossi suunnitelmat" listaakaan,kun ei tarvitse miettiä mitä coneihin tekee. Toisaalta ollut harmi ettei ole pystynyt coneissa käymään ja cossata. Mutta toisaalta on tässä hyväkin puolensa,nimittäin voin nyt vapaasti suunnitella mitä haluan tehdä ilman mitään deadlinea. Mikä on omalla tavallaan ollut hyvin vapauttavaa ja motivoivaa. Tämän blogi postauksen lisäksi olen kirjoittamassa myös toisen postauksen shootti hommista, mutta aloitetaan ensin tästä Jeanne cossin postauksesta! 


Olen pitkään halunut cossata Fate:sta ja olen ollut kiinnostunut kyseisestä sarjasta muutenkin. Hyvin hitaasti olen animeja siitä katsonut ja yrittänyt tuota Fate go peliä pelata. En ehkä laske itseäni miksikään ultimate fate faniksi, mutta sarjasta kuitenkin tykkään vaikkakin välillä hyvin hämmentävä onkin :'D 
Jeannen lisäksi cossi suunnitelmat listalla on pyörinyt muitakin hahmoja.(mm. scathach,jack the ripper,anastasia,frankenstein ja sei)
 Esim. Shutenille olen tilannut 3 eri osto cossia,koska shutenin cossien teko ei ole oikein inspannut. Muutama asu siltä on ehkä semmoisia mitä tulen varmaan itse tekemään. Joten niiden shoottausta odotellessa heh.

Jeannen alter version tekeminen on kuitenkin inspanut eniten ja päätin aloittaa sen tekemisen. Mietin pitkään minkä alter version haluaisin Jeannelle tehdä,kun tuon perus mustan asun lisäksi oli myös violetti mekko versio. Minkä kuitenkin haluaisin myös joskus tehdä, mutta päädyin kuitenkin ihan perus versioon. Koska siinä armorit eivät näyttäneet niin moni mutkaisilta. 

Käytin referenssi kuvina paljon Fate go pelin kuvia ja muutamaa official arttia. Pariin kertaan jouduin vähän katselemaan eri osto cosseja ja figuja, koska jotkut cossin osat toivat vähän enemmän miettimistä ja eri kuvat auttoivat kuitenkin päättämisessä paremmin.

Mutta sitten siihen itse cossin tekoon!

Käytin mm. tätä paljon referenssi kuvana


Minulta onneksi löytyi jo entuudestaan mustaa kangasta joten pääsin hyvin aloittelemaan Jeannen vaatteiden tekoa. Päätin tehdä Jeannen asun kahtena osana, paitana ja jonkinlaisena hame viritelmänä. Paita ja hame oli helpot onneksi toteuttaa eikä niissä ilmennyt mitään ongelmia tehdessä. 
Pikku "viitta" osaan käytin samaa kaavaa mitä olin käyttänyt mm. Hyuuga Masamune (touken ranbu) cossia varten. Isoa viittaa varten minulla ei ollut minkäänlaista kaavaa vaan käytin hieman mallina Megumin cossia varten tekemääni viittaa. Mallattuani viittaa kankaalle piirtelin repaleisen reunan viittaa varten mikä Jeannella on. 

Punaisen osuuden hameen ja viittojen helmoihin tein maalilla. Yritin käyttää lavertamis tekniikkaa. Koska halusin saada sävystä hieman häiventyneen enkä liian kirkkaan. Värjääminen onnistui ihan hyvin vaikkakin joissain kohdissa esim. viittan väri näyttää ehkä hieman tummemmalta mitä muissa kohdissa,mutta en antanut tämän haitata. 

Alaosan hahmottamista


Mietin kahta eri tekniikkaa viitassa olevien kuvioiden tekemiseen, maalaamista tai et leikkaan kankaasta kuviot ja ompelen. Päädyin jälkimmäiseen, eli leikkailin punaisesta verhoilu nahkasta palaset ja ompelin ne kiinni viittaan. Kaulukseen päätin käyttää Kouga cossissa ollutta karvakangasta. Kiinnitys ketjua minulta ei löytynyt valmiiksi joten jouduin käydä ostaa siihen sitä. En löytänyt kaupan raksapuolelta sopivan laista ketjua ja mietin että mistä voisin löytää sopivan pätkän. Kaupassa olessa muistin koirien ketju kaulapannat joten ostin semmoisen ja katkoin sitä hieman lyhyemmäksi. 

Olin saanut ompelu hommat hyvälle mallille ja päätin pikku hiljaa aloitella armoreita. Jeannen cossissa olevat armorit oli ehkä yksi syy miksi halusin nimenomaan kyseisen cossin tehdä. Halusin haastaa itseäni armorien tekemisessä, koska sitä ei ole paljoa tullut tehtyä cossien kanssa. 

Kaavat armoreita varten olin jo tehnyt samoihin aikoihin kun alottelin ompelu hommia. 
Haastavin armori itselle oli tuo vatsapanssariasia (en ole varma miksi sitä kutsua). Käsissä ja kengissä olevat armorit olivat melko helpot toteuttaa/hahmottaa. Mutta vatsapanssarissa oli kaavoituksen kanssa hieman haastetta. 


Materiaalina päätin käyttää eva foamia,koska se olisi tarpeeksi kevyttä kyseiseen tarkoitukseen. Mietin ensin, et päälystäisinkö jotkut armorit worblalla, mutta päätin käyttää pelkästää foamia materiaalina. Ja säästää omat hermot :'D 

Yritin katsoa sovitusnuken päällä miltä isommat armorit tulisi näyttämään

Olin armoreita varten tilannut 2 eri paksuista foamia, mutta päädyin kuitenkin hieman ohkasempaa laatuun. Leikeltyäni ja liimailtua palaset yhteen oli seuraava vaihe gessolla päälystäminen. 
Päälystys hommat jäivät kesällä olleisiin sade päiviin. 

Jeannen alter version armoreiden väri on hyvin tumman harmaa,mutta itse halusin kuitenkin tuoda niihin vähän hopean sävyä. Joten yritin sekoittaa hopea maalia tumman harmaaseen sekoitukseen. 
Ennen maalausta olin kyllä katsellut muidenkin cossaajien kuvia mihin väriin olivat päättyneet. Monella armorit olivat hyvin tummat, mutta en kuitenkaan halunut armoreista liian tummaa joten päätin maalata sillä sävyllä mitä olin jo alunperin ajatellut.
 Tykkäsin kyllä lopputuloksesta minkä armoreihin sain. Tietty niitä olisi voinnut vielä yrittää vähän sävyttää,mutta pelkäsin et olisin sotkenut ne. 

Muutamia armorin osia 

Pääsin jo hieman kokeilemaan miltä cossi tulisi näyttämään. Jouduin tässä vaiheessa kuitenkin vielä korjaamaan tuota pientä viitta osaa hartioiden kohdalta.

Tässä vaiheessa cossista olikin jäljellä enään ne propit joiden tekoa jotenkin inhoan, mutta samalla haluaisin silti tehdä niitä. Onneksi Jeannen miekasta oli hyviä kuvia joten ei tarvinnut hirveästi tihrustella jotain epämääräisiä pikselimössö kuvia. 

Aloitin tosiaan ensin miekan teosta. Materiaaleina käytin mm. puupahvia,talouspaperi rullia, eva foamia ja worblaa. Miekka näytti aluksi todella hyvältä ja elin toivossa että tällä kertaa onnistuisin miekan teossa jopa todella hyvin. Mutta sitten kun tuli worblan vuoro tuntui kuin olisin pilannut koko miekan. 

Vaihe yksi

Yksityiskohtia lisäilty ja hieman yritetty hioa

Päälystettyäni miekan ja huotran oli aika hieman hioa sitä. Yritin saada joitain epämääräisiä röpelö pintoja paremmaksi. Hiomisen jälkeen pääsin lisäilemään loppuja yksityiskohtia mitä miekasta vielä puuttui. Päätin tehdä ne softiksesta/eva foamista. 

Sitten taas gessoa päälle ja seuraavana päivänä oli maalaus hommat!


Valmis! 

Miekan ja huotran violetin sävyn kanssa oli vähän semmoi 50/50 fiilis. Jäikö se liian tummaksi vai olisiko sitä pitänyt maalata hieman kirkkaammaksi. Mutta mielestäni tumma sävy oli paljon paremman näköinen joten päätin jättää sen semmoiseksi. 

Jeannen cossin teossa minulla oli pieni tauko, kun tein välissä muutamaa muutakin cossia. Olin hieman sopinut Mircon kanssa, että shoottailisimme Jeannea kun hän tulisi käymään. 
Olin kahden vaiheella tekisinkö Jeannella olevan lipun vaiko en. Loppupelissä halusin kuitenkin saada koko cossin valmiiksi shoottia varten joten aloin sitten työstämään hermottoman isoa lippua. 

Suunnitelmani oli tehdä varsi kahdesta harjanvarresta ja laittaa sisälle ruuvi systeemi millä saisi varren kahteen osaan. Harmikseni ruuvi systeemi ei toiminut, mutta sitten isä ehdotti hakasia. 
Varressa olevat muut yksituiskohdat tein eva foamista ja itse lipun tein valkoisesta kankaasta minkä löysin laatikoista. Kuviot päätin taas tehdä verhoilunahkasta ja liimasin ne kiinni kankaaseen.

 Tutkiskelin hieman eri cossi/figuri kuvia Jeannen lipusta, koska halusin olla varma että teenkö mustan reunan karvakankaasta vaiko en. Muissa cossi kuvissa oli vähän sekä että, mutta figureissa lipun reuna näytti semmoiselta, että se voisi olla jonkinlainen karva reunus. Joten päädyin siihen materiaaliin.



ylhäällä olevissa kuvissa ei vielä ollut niitä hakasia kiinnitetty

Tietenkään cossini ei ollut valmis ennen shoottia vaan jouduin vielä maalailemaan lippu proppia shoottia edeltävänä päivänä. Joten maalaus pinta ei välttämättä ollut mikään maailman siistein. Mutta sainpahan valmiiksi lol.

Shootti paikoiksi olimme miettineet meidän lähellä olevaa siltaa, sorakuoppaa ja vilja peltoa. 
Kuitenkin vilja pelto jäi listalta pois ja sorakuoppa osuus jäi vähän epämääräiseksi. MUTTA silta kuvista tuli oikein hyviä! 
En tiedä mikä tuuri oli, että shootti päivä oli tietysti viikon lämpöisin ja mustassa cossissa auringon paahteessa pomppiminen ei ollut mitään hauskaa puuhaa. Yritimme kuitenkin mennä shoottaamaan vähän illemmalla. Sillalla shootatessa ei ollut onneksi mikään hirveän lämmin,kun sielä oli hieman varjoista. Mutta ötökät söivät :'D (mikään ei ole koskaan hyvin eiku)

Kun yrität miettiä miten cossi laitettiinkaan päälle..

Shootatessa huomasin mitä asioita cossissa pitää vielä korjailla ja mitkä asiat toimivat. Joten seuraavaa käyttö kertaa varten tiedän mitä pitääkin cossista sitten korjailla. 
Jeannen cossi oli kyllä mukava "kesä projekti" ja tykkään paljon miltä cossi näyttää vaikkakin armorien kiinnitysten kanssa vielä vähän kehittämistä. 

Kuvat ottanut : Mirco



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma cosplay harrastus, missä sen näen nyt?

Nekocon 2023 ~ kesä reissu tyttöjen kanssa

Desucon Frostbite 2024 ~ Kun väsymys iskee