Photoshootti cossit kesällä

 

Hei vaan pitkästä aikaa taas! 

Mun piti kirjoittaa tämä shootti postaus kesällä,mutta kappas elämme jo marraskuussa enkä vieläkään ole muistanut kirjoittaa tätä postausta. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä...vai mitä?
No mutta kuitenkin,koska kesällä ei ollut ollenkaan coneja halusin yrittää shoottailla enemmän cosseja tai ainakin yritin. Mutta 3 cossin shoottaminen on myös saavutus. Ajattelin tehdä tästä osittain "cossin teko/loppu ajatukset cossista" postauksen.

Ensin tuli shoottailtua Honolulua (azur lane) ja Hestiaa (danmachi). 
Honolulun cossaaminen azur lanesta oli ollut jo pitkän ajan mietintä ja viimein päätin sitten ottaa kyseisen asun työn alle. Varmaan suurin syy epävarmuuteen cossin teon kanssa oli se, että tulisiko Honolulu sopimaan minulle. Jälkikäteen olen kyllä tyytyväinen että päätin tehdä tämän cossin, koska tykästyin siihen todella paljon. Shoottaillessa huomasin, että joitain osia pitää kyllä vielä vähän korjailla ja kiinnitys juttuja miettiä paljon paremmin sitten coneihin. (kunhan joskus nyt sitä taas coneihin pääsee)

Honolulun puvun sai melko nopeasti ommeltua kasaan. Pääsin taas tekemään hyvin ihon myötäistä/istuvaa mekkoa. Kankaina päätin käyttää twill:iä tummaan osaan jota käytin myös cossin takkiin. Valkoinen kangas oli muistaakseni jotain lycran tapaista josta tein tuon keskiosan/miehustan. Päätin myös tehdä hanskat samasta materiaalista. Suurin osa materialeista onneksi löyty jo valmiiksi joten hirveästi ei tarvinnut mitään uutta ostella. 

Cossin kokeilua

Viimeisimpiä juttuja cossin teossa olikin hatun ja kenkien muokkaus sekä ylimäärästen osien teko mitä Honolulun asussa oli kiinni. Käytin noihin ns. "laivan osiin" softista ja eva-foamia, tuttu ja turvallinen materiaali. 



Aluksi meinasin tehdä honolulun hatun alusta asti itse, mutta siitä ei oikein tullut mitään joten loppupelissä tilasin punanaamiosta hienon merimies hatun ja muokkasin siitä Honolululle sopivan :'D Kultaiset kukka kuviot on Anrin cossista.
Kenkinä käytin amatsukaze cossiin muokattuja kenkiä jotka maalasin uudestaan ja lisäsin korkoihin nuo lisä jutut. 
Olen todella tyytyväinen Honolulu cossiin ja toivon että pääsisin sitä käyttää pian uudestaan shoottin tai joskus edes coniin. Shoottailessa tosiaan huomasin, että muutamien osien kiinnityksessä pitää miettiä uudenlaista kiinnitystä. 


kuvat ottanut Madunjau

Samana päivänä kun shoottailin Honolulua kuvailimme myös danmachin Hestiaa. Hestia cossi oli vähän semmoi yhden päivän idea. Katselin kesä lomalla netfliksistä danmachin ekaa kautta ja siinä samalla pohdin että olisikohan mulla Hestia cossia varten valmiiksi materiaalit/peruukki. Ja noh löytyihän ne. Siinä sitten aloin tekemään cossia sen jälkeen kun olin yhden päivän aikana katsonut danmachin loppuun :'D 

Hestia cossia tehdessä vaikein juttu oli ehkä tuo kauluksen/miehustan saaminen hyvän näköiseksi. Lopputulos ei ehkä ollut niin hyvä,kun toivoin mutta tulipahan tuokin tehtyä semmoisena "sivu projektina". Hanskat cossiin tein samasta materiaalista mitä olin käyttänyt myös Honolulu cossissa. Hiuskoristeet ovat syöneet eva-foamia ja kangasta. 
Peruukkina päätin käyttää Taihou cossiin ostettua peruukia. 


kuvat ottanut Madunjau

Hestian cossi oli vähän semmoinen mukavuus alueen rajoilla menevä cossi. En ole ihan varma oliko nyt välttämättä minulle sopiva hahmo,mutta oli kyllä kuitenkin hauska cossata Hestiaa. En tiedä tulenko koskaan käyttämään Hestia cossia missään conissa, mutta se jää nähtäväksi.

Meidän piti samana päivänä myös kuvata Shuten doujin meido versiota,mutta aikataulutus ja kuuma kesä päivä vähän estivät kolmannen cossin shoottaamisen. Joten Shutenin shoottailut jäävät tulevaisuuteen. 

Kolmantena shootti cossina mikä kesällä oli ollut oli tuo Jeannen alter versio mistä voi lukea erikseen täältä.
Toivon mukaan pystyisin vielä tänä syksynä/talvena shoottailemaan joitain cosseja. Muutamia olen ainakin jo tehnyt shootti mielessä, mutta en kyllä yhtään tiedä milloin niitä sitten pystyy/kerkeää sitten kuvailemaan. 

Tällä hetkellä olen ommellut azur lanen Cheshiren ja guilty crownin Inorin cosseja. Yritän varmaan niistäkin kirjoittaa jotain työstämis postausta. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma cosplay harrastus, missä sen näen nyt?

Nekocon 2023 ~ kesä reissu tyttöjen kanssa

Desucon Frostbite 2024 ~ Kun väsymys iskee