Mayu Sakuma - Idolm@aster cinderella girls ~ Ystävän päivä shootti cossi

 

Hei taas pitkästä aikaa! 

Jotenkin kummasti olen pikku hiljaa vain valunut imaster kuoppaan. Peliä olen vain hieman pelannut mutta jostain syystä padini ei ollut samaa mieltä siitä, että uusi idoli peli olisi hyvä idea. Joten fanitukseni imasteria kohtaan on ollut musiikin kuuntelua. Olen kyllä ajatellut joskus katsoa kyseisen animen myös, mutta saa nähdä milloin sen aika tulee (vai tuleeko koskaan). 

Olin mielessäni pyöritellyt pitkään imasterista cossaamista, mutta en ollut koskaan oikein varma mikä hahmo olisi semmoinen jota haluaisin cossia. Olin jo jonkin aikaa miettinyt Mayun "Feel my heart" versiota ja olen myös katsellut kyseisen version figuria pitkään aikaan mutta en ole vielä sitä hommannut. (joku päivä heh). 


Mayun Feel my heart kortin CG



Monena vuonna olen halunut tehdä joulu,ystävänpäinä,halloween jne. teemasia cosseja mutta koskaan en saa mitään aikaseksi. Olin ystäväni kanssa puhuneet,että shoottailisi taas jotain cosseja kun semmoinen sopiva aika tulisi (tai toisin sanoen virus ei taas ole ottanut liian isoa valtaan ettei uskalla edes ovesta astua ulos). Puheeksi tuli teema cossit ja ystävän päivä oli lähestymässä. Ystäväni sitten ehdotti, että miksipä ei Mayun feel my heart asu, koska se sopisi hyvin ystävän päivä shoottiin. 

Olimme jo alustavasti miettineet tammikuun viimeisen viikon vkl milloin olis myös desucon frostbiten online tapahtuma. Joten cossin valmiiksi saamiseen oli n. yli 3 viikkoa. Mietin olisiko 3 viikkoa tarpeellinen aikataulu Mayun puvun tekemiseen, mutta päätin ottaa haasteen vastaan ja ihme kyllä onnistuin saamaan cossin kasaan. Hyvä puoli kuitenkin oli, et olin hankkinut kankaat tähän cossiin jo aikoja sitten joten kankaan osto reissulle ei tarvinut onneksi lähteä. Ainoa asia mitä tähän pukuun piti ostaa oli joitain pitsejä/vinonauhoja. Muuten onneksi kaikki materiaalit löytyi valmiina! 

En muista milloin viimeksi olisin tehnyt mitään idoli aiheista cossia. Loppupelissä ei hirveästi ole idoli hahmoja tullut cossattua vaikkakin paljon olisi semmoisia hahmoja mitä haluaisin pukuilla. Oli jotenkin ihanaa päästä työstämään cossia mihin saisi käyttää pitsiä,helmiä ja glitteriä. 

Alottelin Mayun puvun teon pikku jutuista ja alaosasta. Mietin ensin tekisinkö hiuspannan rusetin jostain punaisesta kankaasta mitä minulta löytyisi valmiina vaiko sitten satiininauhasta. Päädyin kuitenkin satiininauhaan, koska ajattelin sen olevan paljon kevyempi hiuspannan rusettia varten. Tykkäsin todella paljon pitsistä mitä olin löytänyt tähän pantaan! 

kuva valmiista hiuspannasta

En ollut ihan varma haluaisinko tehdä Mayun asusta mekon vai sitten ylä-/alaosat. Aluksi olin suunnitellut mekkoa, mutta pukua tehdessä päädyinkin sittenkin ylä-/alaosa vaihtoehtoon. Jälkikäteen mietin että olisiko mekko vaihtoehto ollut paremman näköinen kun sitten kaksi erillistä osaa,mutta toisaalta pukeminen sitten olisi mukavempaa noin. 

Hame osaa tehdessä olin myös välissä tehnyt ison rusetin mikä Mayulla oli takana. Rusetissa käyttämäni ei ehkä muodoltaan ollut ihan samanlainen mitä Mayulla kuvissa on, mutta halusin etsiä lähelle olevaa pitsiä ja tykkäsin tästä mitä käytin tähän cossiin. Rusetti osa on ehkä oma lempparini koko asusta, tykkäsin myös millainen laventeli/violetti helmasta tuli yksityiskohtineen. 
Vaaleanpunaisessa hameessa olevan pitsi reunan jouduin värjäämään itse koska tuommoista persikan sävyistä valmis pitsiä oli todella vaikeaa löytää jotenkin yritin itse jotenkin värjätä sitä. 

Vaaleanpunaista hametta jouduin vielä myöhemmin lyhentää


Yläosan tekeminen oli hieman hankalaa. Jouduin purkaamaan sen muutaman kerran koska se oli joko liian pieni tai sitten joistain kohdista se oli liian pitkä. En kyllä koskaan ole tykännyt tehdä irrallisia yläosia. Näin jälkikäteen haluaisin melkein tehdä koko yläosan uudestaan ja ehkä yrittää siitä tehdä vielä paremmin istuvamman päälle. Muutenkin pukua kokeillessa vähän epäilin sen sopivuutta/istuvuutta itselleni, mutta en sitten tiedä tekikö tuo hyvin vaalea sävy myös semmoisen efektin että näytti kauhean isolta. 

Vaikkakin joiltain osin olin epävarma cossin sopimisesta/näyttäisikö se hyvältä. Tykkäsin kovasti työstää tätä pukua. Tässä muutama kuva laventelin/violetin helman yksityiskohtien laittamisesta. 



Tässä vaiheessa aikalailla kaikki oli tehty cossia varten



Tässä olisi muutamia kuvia shootista! 
Kuvat ottanut: Madunjau















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma cosplay harrastus, missä sen näen nyt?

Nekocon 2023 ~ kesä reissu tyttöjen kanssa

Desucon Frostbite 2024 ~ Kun väsymys iskee