30 cosplay kysymystä haaste

 

En ole vähään aikaan jaksanut tehdä mitään cosseja, mutta halusin kuitenkin kirjotella jotain tänne blogin puolelle ja mietiskelin mikä voisi olla hyvä idea. Muistin joskus pyörineen "30 cosplay kysymystä" haasteita ja olen joskus kyseisen haasteen tehnyt,mutta siitäkin on jo pitkä aika joten päätin pitkästä aikaa tehdä tuon. 


Päätin käyttää tätä pohjaa kysymyksiin! 

1. Ensimmäinen cossini? 

Ensimmäinen cossini oli Shuffle animen koulupuku versio, kyseinen cossi oli tilattu cossi. Mutta ensimmäinen itse ommeltu cossi oli joko ririchiyo (Inu x boku ss) tai ciel phantomhive alice versio (kuroshitsuji). 


2. Kuinka monta cossia olet tehnyt? 

Jos osto cossit ja itse tehnyt cossit laskettaisiin yhteen niitä olisi 87 cossia. 
Osto cosseja on 19 ja 68 on itse tehtyä. 


3. Viimeisin cossini?

Viimeisin cossi minkä olen tehnyt/shoottaillut taitaa olla Idolm@aster cinderella girls:in Mayu Sakuman "Feel my heart" versio. 4. Cosplay yhteisöt, missä juttelen/puhun cosplaysta?

Hmm, eipä taida mitään tiettyöä "yhteisöä" olla missä juttelen. Mutta yleisesti twitterissä, IG:ssä tai kavereiden kanssa. Forumit yms nykyään kun ovat aika kuolleita paikkoja :'D 


5. Omia cosplay sivuja
6. Lempi cossi(t) minkä olen itse tehnyt? 

Itsel on monta cossia mistä tykkään eri syistä paljon, mutta nämä 3 on varmaan tällä hetkellä omia lemppareita.  
7. Hahmo mitä olet cossannut on melkein samanlainen kuin sinä? (jos ei ole entuudestaan mitään,niin hahmo mitä olet cossaamassa)

Hmmm saman tyyppinen kuin minä. Ensimmäisenä tulee mieleen kagerou projectin Marry. Itse olen myös aika ujon puoleinen enkä mielellään puhu tuntemattomille, en kuitenkaan ehkä ole niin vain sisätiloissa hengaaja, mutta ehkä osittain :'D 

 8. Cossi suunnitelmani loppu vuodelle?

Nyt kun ei ole mitään conejakaan, niin eipä oikeastaan ole mitään ns. kiveen hakattua cossi suunnitelma listaa. Pikemminkin olen miettinyt jotain asuja shoottia varten. Itsellä on aika paljon aloitettu eri cosseja ja olen tehnyt niitä pikku hiljaa eteenpäin aina kun inspiraatio iskee,mutta jos nyt muutamia hahmoja tähän pitäisi laittaa niin nämä ehkä ne varmimmat mitä nyt olen yrittänyt tehdä. 

Formidable - azur lane
Inori - Guilty crown
Sasazuka Takeru - Collar x malice

9. Unelma cossia mikä saattaa toteutua?

Uh unelma cossi. Tällä hetkellä olen kyllä aloitellut yhtä unelma cossia, mikä ei niinkään ole mikään iso töinen. Mutta kyseinen hahmo on Susukihotaru otome yokai zakura animesta/mangasta. Olen jo todella pitkään halunut tehdä susukihotaru cossin, mutta jostain kumman syystä en ole vain koskaan saanut sitä aikaseksi. Nyt kuitenkin päätin viimein toteuttaa yhden haave cossini viimeinkin! 


Mutta toinen ns. haave cossi mikä kylläkin tuntuu ikuisuus projektilta on Drakengard 3 pelin Zero. Ehkä joku päivä vielä saan tämän cossin aikaseks...10. Unelma cossi mikä ei tule koskaan tapahtumaan? 

Jotenkin vaikea sanoa, koska itsellä ei loppu pelissä niin montaa unelma/haave cossia ole. Mutta jos jotain pitäisi mainita,niin ehkä jokin Sakizon hahmoista. Niitä kun on tullut paljon katseltua ja haaveiltua et jos joku päivä kuitenkin. 

11. Jotain cossaamiseen liittyvää mitä et koskaan tule tekemään? (esim. crossplay tai tietystä sarjasta cossiminen)

Tuskin tulen koskaan cossaamaan mistään marvel yms jutuista. En tiedä uskallanko sanoa etten tulisi koskaan cossaamaan mistään länsimaalaisesta lähdeteoksesta :'D 

12. Cossaaja jota idolisoin?

Nuorempana ehkä idolisoin enemmän jotain cossaajia ensimmäisenä tulee juuri mieleen Reika,Kaname, Yingtze cosplay yms. Mutta nykyään en ehkä niinkään idolisoi ketään. Ehkä pikemminkin arvostan heidän töitään tai yleisesti tykkään heidän cosseista. 

Eli toisin sanoen en enään nosta ketään idoli penkille vaan yleisesti arvostan tykkäämistäni cossaajista. 

13. Cossaus specialisuus? (esim. hahmo tyyppi mikä esiintyy cosseissa, tietynlaiset sarjat tai tietynlainen piirre mikä hahmoilla on esim. lasit) 

Viimeaikoina on tullut cossattua paljon naishahmoja mitkä ovat yleensä tsundereita, ojou-sama tai hieman yandere tyyppiä. Mutta en oikein osaa sanoa onko itsellä semmoista ns. "tietynlaista" specialisuutta mikä hahmoista usein löytyy. 
Mutta toisaalta sitä tulee paljon kyllä cossattua idolipoikia,azur lanesta, otome peleistä tai shoujo sarjoista.

14. Cossin teko tavat? (esim. laulamista samalla kun tekee cosseja) 

Kuuntelen yleensä musiikkia cosseja tehdessä joten välillä tulee jotain laulettua, mutta myös kuuntelen paljon podcasteja tai yleisesti laitan jonkun tuubi videon pyörii taustalle. Välillä sitten tulee tauon omaisesti pompittua ja tanssittua välillä :'D 

15. Inhottavin asia cosplayssa?

Itselle aina proppien teko on ollut inhottavinta tai bootcoverien teko. Olen todella surkea tekemään noita, mutta tietysti harjoittelemalla sitä varmasti tulisi paremmaksi. 

16. Kuulutko mihinkään cosplay ryhmiin? 

En oikeastaan. Joskus alku vuosina yritimme muutaman kaverin kanssa pitää jonkinlaista "cosplay ryhmää". Mutta siitä ei sitten koskaan kyl tullut yhtään mitään :'D 

17. Missä tapahtumissa olet cossannut? 

Cossaamisen alku aikoina tuli käytyä paljon pienimmissäkin tapahtumissa esim. kuplii,kikucon yms. 
mutta nykyään vain käyn isoimmissa tapahtumissa eli desut ja tracon. Joskus kyllä miettinyt että voisi käydä joissain pienissäkin tapahtumissa jos vain aikaa löytyy.

18. Paras cosplay muisto? 

Niinkin cliseiseltä kun tämän kuulostaakin,niin ystävät,ryhmä- & pari cossit ovat tuonneet parhaimpia cosplay/coni muistoja itselle. Mutta myös kisaamisestakin jäänyt hyviä muistoja vaikkakin se yleensä on rankkaa/stressaavaa mutta kuitenkin omalla tavallaan palkitsevaa. 

love you all! 
19. Mikä on huonoin cossaus muisto? 

Ei niinkään cossaus muista mutta coni muisto. Vuonna 2014 tuli käytyä kaveri porukalla närconissa ja tämän jälkeen ollut aikalailla viimeisiä närconeja missä käynyt. Toisaalta olin typerä nuori silloin,niin voin vain joistain jutuista syyttää vain itseäni. Tuo matka kun ei nyt ollut itselle mikään ihanin. Meidän laatiamajotus paikan vessa oli mennyt ensimmäisenä päivänä tukkoon,olin onnistunut polttaa selkäni auringossa ja sain myös auringon pistoksen. Syöminen koko viikonlopun aikana oli mitä oli ja yleisesti itselle oli kyseisestä conista jäänyt vähän huono maku suuhun. Matka seuralaiset oli mukavia ettei heissä mitään vikaa ollut, mutta yleisesti kaikki tuntui olevan muuten kurjaa :'D 

20. Oletko voittanut mitään cosplay kilpailuja?

Ainoa voittoni on ollut Yukicon 2015 vuoden yksilökilpailuissa. Olin aloittelijoiden luokassa saanut parhaiman käsityö palkinnon kun kisasin tuolla Kagamine Rin colorful 3 versiolla. 21. Paras cossaus derp kuva

Pikemminkin shootti derppailua,mutta olkaa hyvät :'D 22.  Oletko käyttänyt cossia jossain "normaalissa" tilanteessa?

Muistaakseni olen jossain koulun vappu jutussa ehkä? 


23. Kaikkista kallein cossi?

En koskaan oikeastaan mieti cossin lopullista hintaa koska se vain sattuisi sieluun, mutta jos nyt pitäisi suurin piirtein arvata et mikä voisi olla itsellä kallein cossi niin ehkä Mayu,Cardia tai Remilia cossi(t)? En ole nimittäin varma :'D 


24. Mukavin ja epämukavimmat cossit?

Miettiessäni mukavinta cossia huomasin et mulla on ollut aika montakin cossia mitkä ovat olleet omalla tavallaan mukavia päällä, jos nyt sitten bindiä ei ole laskettu mukaan. 
Mutta mukavimmasta cossista laitoin esim. BlendS Maikan ja epämukavin cossi on kyllä ollut Loki Laevateinin jumala versio kamiasosta. 

 


25. Cossi mihin olen käyttänyt eniten vaivaa/aikaa?

2B varmaankin ollut semmoinen mihin olen käyttänyt eniten aikaa. Koska halusin saada siitä niin täydellisen kun mahdollista. Mutta loppu pelissä kuitenkin inhosin kyseistä cossia ja se elää jo palasina jossain. Aluksi olin ajatellut että tekisin cossin uudestaan mutta olin sitten myöhemmin tilannut osto cossin jota olisi tarkoitus kuvailla kesällä. Mutta onneksi on jotain aineistoa olemassa tästä itse tekemästäkin versiosta. 26. Mitään ei valmiita cosseja, aionko koskaan saada niitä valmiiksi?

Vuosien varrella on ollut muutamia cosseja mitä aloitellut, mutta en ole koskaan tehnyt niitä loppuun asti. Tällä hetkellä minulla on kyllä monta aloitettua cossia, mutta olen kuitenkin tekemässä ne loppuun asti. Kuitenkin yksi mieleen jäänyt cossi jota en koskaan tule tekemään loppuun on Idolish7 Tamakin hoshimeguri versio. 27. Kuinka monta peruukkia omistat. Mikä on suosikkisi?

En enään ole pysynt laskuissa kuinka monta peruukkia edes omistan,mutta voin sanoa että niitä on PALJON. Ja suosikki peruukki,hmmm en kyllä yhtään osaa sanoa.

noissa mun peruukit


28. Missä työstät cossejasi ja miten säilytät niitä?

Minulla on erikseen ns. "ompelu huone" missä ompelen cossejani ja myös säilytän niitä. Osa cosseista on laatikoissa viikattuna ja osa vaaterekeillä. 


29. Mikä on sinun lempi cossi tavara? (esim. kengät, peruukki yms)

Nämä on kyllä tosi randomit,mutta tykkään mun vampire cossin siipitykistö propeista ja Jeanne cossin viitasta. Ja yleisesti tykkään mun peruukeista :'D 
 30. Kuvaile cosplayta 3 sanalla

Hauskaa, pain & luovaa


Kiitos,kun jaksoitte lukea tai nopeasti scrollata tämän cossi haaste postauksen. Tätä oli omalla tavallaan hauska tehdä taas pitkästä aikaa. Joihinkin kohtiin en oikein osannut vastata mitään hirveän syvällistä. Saa nähdä mikä tulee olemaan seuraava blogi postaus sitten :'D 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nekocon 2022 ~ Kesäinen reissu Kuopioon!

Desucon 2022 ~ mitä coniinko?

Keväinen cossi huoneen siivous