Desucon frostbite 2023 ~ Vuoden ensimmäinen coni


Heippa vaan! 

 Taas kirjoittelen coni blogi postausta paaaljon myöhemmin kun mitä coni oli.
Desucon frostbite 2023 oli 13.1-15.1. Lahdessa, sibeliustalolla. 

Traconin jälkeen odottelin kovasti Frostin tulemista ja kun coni viikko saapui tuntui tosi hassulta miten nopeasti aika tuntui kuluvan. Olin perjantaina aamuvuorossa töissä ennen kun oli aika mennä coni paikalle. Saattoi olla hieman rapsakka fiilis, kun töiden jälkeen nopeasti kotona käyt suihkussa ja yrität laittaa nopeasti meikit/cossin päälle. 

Cossin päälle saatuani lähdin ajelemaan kohti Lahtea ja nappasin Tuiskun & Ritan juna-asemalta kyytiin ja siitä sitten suuntasimme sibbelle. Olimme aikaisemmin coni paikalla mutta saimme kuitenkin hyvin rannekkeet vaihdettua. Rita lähti viemään kirppari tavaroita conikirpparille. Minä ja Tuisku lähdimme käymään läheisellä ruokakaupalla hakemassa pientä snacksiä, koska en ollut syönyt mitään töissä olleen ruokatauon jälkeen. Menimme venailemaan conin avautumista puuseppä saliin mihin sai mennä venailemaan joten ei tarvinut ulkona seisoskella.


avajaisten alkamis venailua
 

Coni viikonloppu tietysti alkaa avajaisilla ja menimme sinne. Perjantai päivä meni aikalailla hengailussa ja muutamia tuttuja näkiessä. Olisin halunut mennä kuuntelemaan yhtä ohjelmaa, mutta se oli sen verran myöhään et päätin olla menemättä. Coni päivä oli hyvin koomainen ja laginen. Voi hyvin olla että työ päivä vei suurimman osan voimista. 

Perjantaina tosiaan cossailin Yor Forgerin "casual" versiota. Olin tilannut tämän cossin ja toisen frosti cossin viikonlopulle. En ollut aluksi varma ehtisikö kyseiset tilaamani cossit tulemaan ennen frostia mutta coni viikolla tulikin ilmoitus, että kyseiset cossit saapuivatkin joten laitoinkin sitten nämä frostiin. 

Yor cossi oli ihanan mukava päällä ja toivottavasti tulisin laittamaan tämän viel uudestaan coniin! 
Ennen kun lähdimme ajelemaan meille päin, shoottailin hieman Yor cossia Madun kanssa. 

  Shoottailun jälkeen olikin aika lähteä ajelemaan meille päin. 


 
Kiitos Ritalle hienosta Yor kuvasta :D


Lauantai päivä alkoi hyvin koomasissa mutta hyvissä fiiliksissä. Saatoin hetken aikaa koomata sängyssä herätyksen jälkeen ja pikku hiljaa aloimme valumaan aamupalalle.
Oli kyllä mukavaa taas majoittaa kavereita conin aikana! 

Aamupalat syötyä olikin aika valmistautua meikkaamiseen ja cossin osittain päälle laittamiseen. Lauantaina cossailin Rapia Nikke goddess of the victory pelistä. Samaan aikaan olin hyvin innoissani mutta hieman jännitin cossin päälle laittoa. 
Koko coni viikonlopulle oli luvattu hyvin kurjaa keliä eikä desu säästä selvitty edes talvi conissa. Milloin taivaalta tuli vettä tai sitten räntää. Onneksi oli kuitenkin oma auto käytössä niin ei tarvinut millään julkisilla mennä. Saavuttuamme conipaikalle suuntana oli heti ensimmäisenä pukkarit. Kaikki kolme laittelimme loppuja cossin osia päälle tai korjailimme peruukkeja yms.


Selfie Tuiskun kanssa! 
Muistaisipa sitä ottaa enemmän yhteiskuvia conissa...

Cossit saatuamme päälle veimme tavarat narikkaan ja lähdimme pyöriskelemään conipaikkaa ympäri. Lauantaina tuli käytyä muutamassa ohjelmassa ja myös saimme tällä kertaa cossi kisoihin paikkaliput! Huvitti kyllä, kun ajelin auto, niin takapenkiltä kuului vain epätoivoista paikkalippujen saamis yritystä. Onneksi kuitenkin paikkaliput saatiinkin ihmeen helposti. Viime vuoteen verrattuna...

Kävimme kirtelemässä kirpputorin, myyntipöydät ja taidekujan melkein heti kun olimme coni paikalle päässyt. Silloin ei tuntunut hirveästi olevan porukkaa niissä. 
 Oli myös mukavaa, että ihmiset tunnisti Rapi cossin ja muutaman kanssa myös tuli hieman juteltua pelistä. Lauantaina oli myös muitakin ihania Nikke cossaajia paikalla, mutta heidän kanssa ei oikein kerennyt juttelemaan kunnolla. 


Päätimme myös käydä syömässä Lastussa ennen ohjelman alkamista. Lauantaina oli tuttuun tapaan lihapullia, mutta itse otin enemmän kasvisruokaa. Itse kun en niin välitä noista lihapullista :'D 

Kahvin voimalla jos selviäisi coni päivän

Loppu pelissä lauantai päivä tuntui menevän hyvin nopeasti kun oli ohjelmia missä käytiin ja myös myöhemmin illasta oli cossi kilpailut. Frostin cossi kisoissa oli todella kova taso ja pelkästään Hallcosplay kilpailuissa oli tosi upeita pukuja. Kisoja katsoessa sai kyllä uutta inspistä ja motivaatiota omiin cossi juttuihin. Ja mietin myös et ois kyl kiva mennä taas kisailemaan. 

Cosplay kisojen jälkeen hengailimme vielä hetken aikaa coni paikalla, kunnes päätimme lähteä melko hyvissä ajoin ajelemaan meille päin takaisin. 

Meille päästyämme oli aika syödä vähän iltapalaa, jutella ja itse korjailin hieman sunnuntai cossiani + katselin kaikki sunnuntai cossin jutut valmiiksi!

 

muutama kuva Rapi shootista, kiitos Madulle kuvailusta!

Niin se viimeinen coni päivä tulla tupsahti taas. 
Perus aamu rutiinien jälkeen laittelimme vielä sunnuntai päivälle cossit päälle. Itsellä oli pieni feikki tatuointi operaatio, kun cossasin Luxiemin Luca Kaneshiroa. Olin pitkään halunut päästä cossailemaan lempi vtubereita ja päätin tilata Lucan cossin samalla kun olin ostanut Yor:in cossin. Olin hieman epävarma siitä tulisiko Lucan cossi sopimaan minulle yhtään. Mutta loppu pelissä tunsin oloni hyväksi cossi päällä. 

anteeksi rouva, mutta saisinko tatuointi paperini


tulihan sitä myös Lucan cossia hieman shoottailtua!Cossit päälle saatuamme oli aika taas suunnata kohti Lahtea. Sää ei ollut yhtään sen parempi mitä lauantaina oli ollut. Tai no sanoisinko, että se oli ehkä hieman paskempi kun oli kova tuuli. Coni paikalle saavuttua oli aika taas mennä laittamaan pukkariin loput cossin osat päälle. 
Narikka jonottamisien jälkeen päätimme mennä tsekkaamaan sunnuntai päivän taidekujalaiset. Kävimme myös myyntipöydillä ja itselle tarttui sieltä mukaan muutama manga. 

Lounas aika alkoikin lähestymään ja kävimme taas syömässä Lastussa. 

conin selviämis kahvit 

Syömis hommien jälkeen hengailimme aikalailla loppu coni päivän. Olisin halunnut käydä kuuntelemassa sunnuntaina olleen vtuber ohjelman, mutta olin jotenkin sen verran väsyneen oloinen etten jaksanutkaan mennä sinne. Onneksi ohjelmat pystyy kuitenkin kuuntelemaan jälkikäteen youtubesta. 

paras nurkka löytyi


Oli hauska, että ihmiset tunnistivat Luca cossin ja juttelivat hieman Luxiem pojista! 
Coni päivä alkoi lähenemään loppua ja oli aika suunnata vielä päättäjäisiin. Tuntui taas jotenkin hassulta miten Frosti viikonloppu meni hyvin nopeasti. Mutta tämä taitaa olla aina vähän joka coni viikonlopun kanssa. 
 Conin loputtua lähdin viemään Tuiskua & Ritaa juna-asemalle. 

päättäjäisissä

Desucon frostbite oli kyllä mukava aloitus 2023 vuoden conitukselle. Viikonloppu meni kyllä hyvin nopeasti ja tuntui etten ehkä ollut ihan niin fiiliksissä mitä olisin toivonut. Tähän voi tietysti vaikuttaa rankka työviikko. Vaikka tunsinkin oloni väsyneeksi ja välillä tuli semmoisia hetkiä että haluaisi vain mennä hiljaiseen huoneeseen istuskelemaan, nautin kuitenkin viikonlopusta. Ja oli ihana majoittaa Tuisku & Rita meillä ja muutenkin oli mukava nähdä heitä pitkästä aikaa. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma cosplay harrastus, missä sen näen nyt?

Nekocon 2023 ~ kesä reissu tyttöjen kanssa

Desucon Frostbite 2024 ~ Kun väsymys iskee