~ Cossi vuosi 2023 ~

 

Heippa vaan! 

Se alkaisi olemaan kohta 2023-vuosi loppu suorilla vaikkakin tätä vuotta on vielä jäljellä jonkin verran,mutta itselle cossien osalta alkaa olemaan aikalailla purkissa. 

Uusia cosseja 2023-vuoden aikana! Ylärivissä oma tekemät puvut ja alarivissä on tilatut puvut.


Oudolla tapaa 2023-vuosi tuntui menevän tosi nopeasti ja jotenkin semmoinen olo, ettei mitään kovin ihmeellistä vuoden aikana tapahtunut. Muuta kun elämän kriiseilyä ja muuta arjen kurjuutta :DDD

Tutkiskelin hieman mitä viimevuoden vuosi katsaus postauksessa olin kirjoitellut ja mitä cosseja sitä oli tullut tehtyä. Huomasin, että olin viime vuonna tehnyt 5 uutta pukua itse ja yhtä vanhaa ostocossia olin shoottaillut ja verraten tähän vuoteen pukuja tullut muutama lisää. Tosin nämäkin 3 extra cossia oli osto cosseja. Olen tullut kyllä siihen tulokseen, että 3-6 uutta pukua per vuosi on kyllä itselle sovipa määrä. Tietysti sitä toivoisi, että olisi aikaa ja rahaa tehdä ties mitä mutta ehkä se vain nykyään on todettava ettei ole välttämättä aikaa niin paljon kun toivoisi.

Mutta sitten voisi pohdiskella hieman enemmän eri cosseja mitä tein!

Vuoden ensimmäiset uudet cossit olivat tosiaan tuonne Desucon Frostbite 2023. Olin päättänyt tehdä ainoastaan yhden uuden puvun frostiin ja tämä oli siihen aikaan melko uudesta pelistä, Nikke goddess of victory:sta. Rapin cossin tekeminen oli omalla lailla semmoinen "heh voishan tuon tehdä" tyyppinen, kun itsellä sattui materiaaleja cossia varten olemaan. Kahtena osto cossina frostiin olin tilannut Yor Forgerin punaisen neulemekon ja Luca Kaneshiron cossit. Näiden kohdalla oli silloin pientä epävarmuutta kerkeääkö cossit tulemaan ennen Frostia, mutta olivat kuitenkin onneksi ehtinyt. 

Tykkäsin kaikista kolmesta Frostin cossista! Rapin cossista olin omalla tavalla ylpeä ja tulihan sitä myöhemmin kesällä myös kuvailtua Madunjau:n kanssa! 



Frostin jälkeen seuraavan conina itselle hieman ehkä semmoisena "lol voisi mennä" oli tuo Tampere kuplii. Olin käynyt viimeksi Tampere kupliissa joskus 2013-vuonna(?),onpas siitäkin aikaa :D Mutta huomasin Kupliissa olevan cosplay kisat ja hetken mielijohteesta päätin osallistua kisoihin. Kisapuvuksi minulla osui Piofiore no Banshou otome pelin päätyttö Liliana Adornato. Olin peliä pelatessa jo miettinyt Lilianan cossaamista ja ajattelin Kupliin kisojen olevan oiva tilaisuus viimeinkin tehdä kyseinen puku! Jotenkin oli kiva päästä tekemään kaavoituksen puolesta hieman haasteellista pukua. Hieman vaivaa meinasi Lilianan mekkoa tehdessä tuoda tuo mekon helma, kun referenssi kuvissa se näytti hyvin ilmavalta, mutta samaan aikaan kuitenkin se oli A-linjainen. Itsellä tietysti oli rajallinen määrä kangasta koska päätin viimein käyttää joskus vuonna nakki ja muussi tilaamani tumman sinisen kankaan Lilianalle ja virheille kaavoituksessa ei ollut.
Cossi kuitenkin valmistui ja olin melko tyytyväinen siihen. Sain myös kaverilta lainattua nilkkurit cossiin, kun en meinannut löytää kirppareilta sopivia kenkiä mutta onneksi voi kaveriltakin lainata!

Muistan, että Kuplii päivä oli jotenkin hyvin hektinen ja omalla lailla ahdisti ihmis paljous Tampere talolla, koska ilmainen tapahtuma. Onneksi itse sai viettää aikaa kisa bäkkärillä, niin ei ihmis tungos niinkään ahdistanut. Mutta sen mitä kävi silloin pyörimässä coni paikalla niin melkein heti sai tehdä U-käännöksen ja mennä takaisin bäkkärille. Muuten kisa päivä meni oikein mukavasti ja oli hauska jutella kunnolla muutaman puolitutun kanssa ja muidenkin kanssa kisaajien kanssa tuli puhutta cosseista. Kisojen alkua odotellessa kuitenkin tuli semmoinen olo, että tunsin itseni vanhaksi. Kun joukossa oli paljon nuoria cossaajia. Mutta noh semmosta se on ja sillai :'D 

Itse kisat tuntui menevän tosi nopeasti ja tulihan sitä 3. sija voitettua kokeneiden osuudessa. En kyllä edes odottanut sijoitusta ja ehkä hieman hölmistyneenä menin lavalle palkintojen jakoon, kun kisaaja numeroni sanottiin. 


3. sija kokeneissa tuli voitettua,oho 8DD


Talven aikana tuli myös shoottailtua viimein Pramanix:ia Arknights pelistä. 
Olin cossin jo tehnyt viimevuoden puolella mutta pienten korjailujen johdosta pääsimme viimein alkuvuodesta kuvailemaan talvi maisemissa tätäkin cossia ja kuvista tuli kyllä hyviä,kiitos Madunjaulle!
 
Hirveästi loppupelissä tänä vuonna ei tullut shoottailtua, kaipa tähänkin omalla lailla vaikutti arkielämän kiireet. 



Kesää kohti mentäessä alkoi Desucon myös lähestymään. 
Desussa tuli ensimmäistä kertaa myös pidettyä ohjelmaa tai noh onhan sitä muutamissa Traconeissa kanssa pidetty mutta desuissa ei ollut vielä. Minulla oli silloin Desucon perjantaina ohjelma nimeltä "Cosplayn kuvaus mangassa". Ohjelmien pitäminen on ollut kyllä hauskaa, mutta onhan sekin kauhean jännittävää ja stressaavaa omalla tavalla myös. Desucon Frostbite 2024 olisi taas vaihteeksi tiedossa ohjelma hommia, että kaipa sitä omalla tavalla jokin innostus niihinkin loppu pelissä tullut. 

Mutta niin ne kesä Desuconin cossit! 
Desuun tuli tehtyä 3 uutta pukua Yumechi (akiba maid war), Kagamine Rin (proseka) ja Jack the ripper (FateGO). Jack cossi oli joskus kauan sitten aloitettu cossi minkä viimein päätin tehdä loppuun. Kyseistä cossia oli kyllä tarkoitus kesällä kuvailla mutta se vähän jäi, noh ensi kesänä sitten.

 Tuiskun & Ritan kanssa olimme suunnitelleet jo viime Traconista et kesä desuun voisi tehdä project sekai:n The Vivid old tale kortti setin asut. Oli kyllä ihanaa taas ryhmäillä Tuiskun & Ritan kanssa ;;;; tuntuu,että tavoite meillä on saada edes yksi ryhmä aikaseksi vaikka tietysti haluisimme tehdä enemmänkin ryhmiä mutta mitä on aika aikuisen arkielämässä jne :¨DD
 


Viimevuonna vähän mietiskelin Nekocon reissun jälkeen, että olisiko seuraavana vuonna mennyt Nekoconiin ollenkaan. Mutta Tuiskun kanssa oli ollut hieman puhetta taas Nekoconiin menemisestä ja saimme myös Ritan joukkoon mukaan. 

Joten toinen kesä coni oli Nekocon 2023!

Nekocon oli omanlainen pikku kesä reissu Kuopioon, mutta samalla se oli kisaamis hommia. Selvästi en viimevuodesta oppinut Murasaki cossin kanssa et Desuconin ja Nekoconin väli on hyvin lyhyt ja töiden ohella iso töistä pukua voi olla hankalaa toteuttaa. Mutten minä tietenkään mitään muistanut...
Alunperin minulla oli tavoite tehdä Genshin Impactin Shenhe cossi Nekoconin kisoihin, mutta koska aikataulut kusi jne. niin vaihdoin kisa pukuni jo valmiina olevaan Sei cossiin. Ehdin ennen Nekoconia kuitenkin hieman korjailemaan Sein cossia. 

 
Olin mie Shenhe cossia aika hyvälle mallille saanut, mutta todellisuudessa cossissa oli vielä paljon kaikenlaisia osia mitä olisi pitänyt tehdä ja onneksi tajusin luovuttaa koska varmasti olisi enemmän harmittanut se, että olisin kyseisen cossin tehnyt juosten puuhun kusten. 



Kuvaaja: Aadagraphy
Assari: Jansutti


Nekoconin jälkeen minulla oli taas pieni tauko cossien suhteen ja tuntui ettei oikeastaan ompelu hommat paljoa kiinnostanut. Ehkä tuo kisojen tuoma stressi taas söi motivaatiota tehdä mitään. 

Tracon oli taas tuttuun tapaan itselle vuoden viimeinen coni. Aluksi minulla oli ties minkälaisia suunnitelmia coniin ja olin jopa aloittanut tekemään yhtä uutta cossia. Houshou Marinea. Mutta huomasinkin, että oho eipäs minulla aika oikeastaan riittänyt cossin loppuun saamisessa. Vai pitäisikö pikemminkin sanoa ettei vain ollut energiaa. Syksy oli itselle tosi vaikeaa aikaa työpaikalla ja tuntui että tämä söi sitten kaiken muun energian vapaa-ajalla. 

Houshou Marine cossin wip kuva

Vaikken nyt Marine cossia saannutkaan valmiiksi, niin se on kuitenkin hyvällä mallilla ja voisi olla mahdollinen cossi johonkin ensivuoden coniin! 
Traconissa tuli tosiaan cossattua Vox Akumaa, Taihouta ja Takerua. Vox cossin olin joskus tilannut ja Tracon oli oiva coni testailla sitä, mutta loppu pelissä tunsin oloni jotenkin epämukavaksi noinkin mukavan näköisessä puvussa. En sitten tiedä tuliko minulle epämukava fiilis siitä, etten kokenut itseni sopivaksi Vox:in cossaamiseen...
Taihouta oli taas mukava päästä cossaamaan vaikkakin kyseinen cossi on myös tilattu cossi,niin silti tuntui jotenkin mukavalta päästä helpommalla tästäkin conista kun ei tarvinut hirveästi loppu pelissä stressata cossien suhteen. 
Takerun cossi oli taas vanha cossi minkä joskus aloittanut mutta nyt sitten pienen ryhmän takia tuli sekin tehtyä viimein valmiiksi! 

Tracon mood be like:



Loppupelissä cossien suhteen tämä vuosi oli ihan ok. Sai muutamia vanhojakin pukuja valmiiksi ja ulkoiletuttua.

Suunnitelmia ensivuodelle?

 Mielenkiinnosta katselin mitä cosseja olin saanut aikaseksi viimevuonna tehdyistä "suunnitelmista" ja loppupelissä valmiiksi asti sain 2 pukua mikä toisaalta on myös jo iso saavutus ns. alustavista suunnitelmista/ideoista : D

viimevuonna tehty cossi ideat 2023 kuva

Noh mitä suunnitelmia minulla sitten vuodelle 2024 olisi?
Jos nyt rehellisiä ollaan, niin en oikeastaan edes ole varma mitä haluan tehdä ensvuodelle. Desucon Frostbite cossit on ehkä ns. varmimmat mutta tuntuu että niissäkin suunnitelmat voivat vielä muuttua lähempänä conia...

Mutta tällä hetkellä ideoina pyörinyt nämän kahden kuvan hahmot. En tietenkään tarkoita sitä että kaikki noi olisin tekemässä. Lähinnä semmoi "voisi kiinnostaa tehdä jotain näistä ensi vuonna". Mutta sen sitten näkee mihin kiinnostusta sitten löytyy I guess. 








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma cosplay harrastus, missä sen näen nyt?

Nekocon 2023 ~ kesä reissu tyttöjen kanssa

Desucon Frostbite 2024 ~ Kun väsymys iskee