Cossi vuosi mallia 2020

 

Vuosi 2020 on viimeisillä metreillä ja tuttuun tapaan päätin kirjoittaa cossaus vuosikatsauksen. 


Tosin tämä vuosi ollut kyllä aika hiljainen ja ei niin hiljaine cossaamisen puolesta. Alkuvuodesta sai vielä nauttia conittamisesta kun Desucon frostbite oli ja sielä cossailin Taihouta,2B,Vampirea ja Nezukoa. Eli hyvä aloitus cossi vuodelle, mutta sitten kuitenkin kaikki tössäsi kuin seinään koronan takia. Pikku hiljaa tapahtumia alettiin peruutella ja epäilykset siitä järjestetäänkö coneja alkoi tulla mieleen. Niinhän siinä kuitenkin sitten kävi ettei koko vuoden aikana ollut mitään coneja. Mikä oli todella harmillista varmasti monen mielestä. 

Yksi hyvä puoli ehkä omalta osalta tämän tilanteen kanssa on ollut se, ettei ole ollut minkäänlaista aikataulutusta/deadlineja cossien tekemisen kanssa. Joten ns. vapaata cossien teosta olisi voinut pitää, mutta enhän minä tietenkään semmoista. Olen ehkä tehnyt/tilaillut cosseja paljon enemmän mitä edellisinä vuosina. Tosin ihan kaikki aloitetut cossitkaan eivät ole vielä valmiita, mutta toisaalta niilläkään ei ole ollut minkäänlaista kiirrettä. 

No entäs ne cossit? 

Ajattelin jakaa tekemäni cossit,tekeillä olevat ja tilatut eri osioihin. 
Mutta aloitetaan ensin niistä mitä olen saannut valmiiksi asti! 




Desucon frostbitessa tuli cossattua Nezukoa,2B ja Vampiren uudenvuoden skini versiota. Nezuko tosin oli kuitenkin viime vuonna jo saanut valmiiksi, mutta cossasin sitä kuitenkin vasta tämän vuoden puolella. Nezukon cossia tuli shoottailtua myös syksyllä Mourun & Biffen kanssa. 

2B:n cossin teosta olin kirjoitellut aiemmin jo blogiini ja tämä oli kyllä ollut aikamoinen vuoristo rata tehdä. 

Vampiren uudenvuoden skini oli taas ollut vähän semmoinen päähän pisto. Sillä olin sitä mieltä, että "ilta cossi" frosti lauantaille oli hyvä idea. Alun perin ajattelin etten yrittäisi 2Bllä kisoihin, mutta ystävien rohkaisulla menin kuitenkin kisaamaan. Mietin kyllä kisojen jälkeen että haluanko vielä shoottailla Vampirea, kun oli kuitenkin tosi myöhä ja koko päivän 2B cossi päällä pomppinut, mutta totta kai vetäsin vielä Vampire cossin päälle ja kävimme sitä shoottailemassa. (minä ja minun parhaat ideani) Vampiren cossia olisi kyllä kiva joskus pitää kunnolla koko coni päivän kunhan niitä coneja joskus edes olisi lol.


No sitten vähän niitä shootti cosseja sitten! 

Olin melkein kokonaan unohtanut, että olin alkuvuodesta shoottaillut Kimetsu no yaiban Kanaota ja Tamayoa. Tamayon cossin olisi pitänyt tulla kesä Desuun. Olin saanut kyseisen cossin jo tehtyä valmiiksi ennen kuin ilmoitus conin peruuntumisesta tuli. Asia ei minua niinkään haitannut vaan ajattelin jos sitä joskus sitten shoottaisi. 
Kanaon cossi oli alunperin ollut vara suunnitelma Desucon frostbiten sunnuntaille, mutta olin kuitenkin päätynyt Nezukon cossaamiseen joten myöhemmin keväällä shoottailimme Kanaota Mircon kanssa. 




Kesällä tulikin sitten shootattua 3 eri cossia joista olen erikseen kirjoittanut omat blogi postaukset. Olin ajatellut shoottailevani enemmän kesällä,kun mitään conejakaan ollut mutta loppu pelissä shoottailu jäi suunniteltua vähemmäksi. Mutta olen kuitenkin iloinen että sain kuitenkin näitäkin 3 cossia edes shoottailtua! 

Hermionen cossi on ollut jonkinlainen sivu projekti itselläni ja tarkoitus oli ollut shoottailla sitä, mutta koska maailman tilanne nyt on mitän on ja välillä mennyt vain pahempaa suuntaa niin shoottailua ei ole pystynyt vielä suunnitella. Hermione cossin teosta olen kirjoittamassa omaa postausta missä kerron hieman cossin teosta joten en tässä sen pahemmin siitä kerrokkaan. 


Osto cossejako? 


Kyllä ja montakin. 
En tiedä onko itsellä iskenyt joku laiskuus vai olenko vain todennut että turha stressata itseään joidenkin cossien teolla jos niitä saa tilattua kohtuu hintaan. 
Itsellä on aina ollut joku jännä "häpeä" kun tilaa osto cosseja vaikkei siinä oikeasti mitään väärää ole vaan pikemminkin lepuutat omia hermojasi eikä tarvitse stressata. Ja välillä vain jotkut puvut on semmoisia ettei niiden tekeminen yhtään motivoi mutta kuitenkin haluat cossata kyseistä hahmoa. Vaan haluat mennä sieltä mistä aita on matalin ja tilata sen :'D 


Halusin kovasti cossia Azur lanen Taihouta mutta Taihoun perus asun tekeminen olisi ollut kankaan/kuvion puolesta hieman työlästä joten päätin tilata kyseisen cossin. Cossasin Taihouta Desucon frostbitessa. Haluaisin kyllä Taihoun normi asu shootata enemmän,asuakin pitäisi hieman korjailla. 
Toisena Taihoun osto cossi asuna on cheongsam. Hinta/laatu suhde asussa oli kyllä ihan jees, tosin jouduin jotain juttuja korjaamaan. En ole vielä asua shoottaillut jotenka siksi laatu vessa selfie :'D 


Sitten oman mukavuus alueen rajoilla pyörivät Faten Shuten doujin asut. Shutenin cossaaminen on pitkään ollut itselläni haaveena. Mietin paljon sopisiko hahmo minulle/onko minulla semmoista kroppaa että Shuteni kehtaisi edes cossia. Kuitenkin välillä pohdiskelin että kehtaako Shutenin asuja ostaa ja shoottailla niitä sitten joskus. Yksi ilta sitten olin sillai "heh lol miksipä ei" ja tilasin ensin Shutenin perus asun ja meido version. Myöhemmin sitten tilasin Shutenin halloween eventti(?) asun. Kesällä oli tarkoitus shootata Shutenin meido versiota mutta kyseisen shootti päivän aikataulutus ei mennyt niin kun suunniteltiin eikä keretty Shutenia shoottailla. Toivon mukaan ensivuoden puolella pystyisi näitäkin pukuja shoottailemaan.  


Vielä olisi Katarinan ja Maryn asut. Tykkäsin todella paljon My next live as a villainess animesta ja halusin kovasti cossata Katarinea. Löysin uwowon sivuilta Katarinen puvun ja päätin tilata sen, koska ajattelin pääseväni helpommalla kun tilaan sen. Asu oli hintaansa nähden oikein hyvä. Muutamat asun materiaalit oli semmoisia et olisin itse käyttänyt jotain muuta. Ja muutamia koruja joudun tekemään uudestaan koska asun mukana tulleet olivat vähän juuh elikkäs :'D 

Syksyllä aloin pelata Identity V peliä ja ihastuin pelin yhteen Hunter hahmoon Bloody Mary:n. Maryllä on paljon todella ihania designeja ja haluaisin tehdä joitain niistä itse myös. Kuitenkin Maryn Bloodbath skini oli semmoinen 50/50 et halusinko asun tehdä itse vai tilaisiko sen. Löysin kuitenkin dokidokicosplay sivuilta kyseisen Maryn asun ja mielestäni se oli oikein nätti. Tilasin myös samasta pelistä olevan hunter Michikon "lady 13" asun,mutta huonoksi tuuriksi asu olikin itselle pieni ja jouduin myydä sen eteenpäin. 

Aloitettuja cosseja...

Muutamia aloitettuja pukujakin löytyy mutta pisimmillä on nämä puvut: Cheshire (azur lane), Jack the ripper (fate go), Inori ( guilty crown) ja Eriko (princess connect). 
Muita aloitettuja pukuja joista minulla ei nyt ole mitään kuvia on mm. Takeru (collar x malice), Megumin (konosuba), Ping hai retrofit versio (azur lane), Perseus hoitsu versio (azur lane) ja muutama muu cossi. Jotenka cosseja kyllä on tulossa lisää vaikkei mitään coneja olekkaan :'D 








Loppu ajatuksia?


Vuosi 2020 on ollut cossien teon puolesta kyllä hyvä,mutta sitten kaikki muu tuntuu tässä vuodessa olevan päin persettä. Toivon mukaan seuraava vuosi olisi edes hieman parempi. Eikä tarvitsisi 4 seinän sisällä olla koko aikaa ja miettiä missä vaiheessa pääkoppa poksahtaa kun henkinen jaksaminen on vaakalaudalla. 

Mutta toivottavasti kaikilla on ollut mukava joulu/loppu vuosi. Uusi vuosi ja uudet kujeet vai miten se meni :'D 

~ Sparklerin ~ 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma cosplay harrastus, missä sen näen nyt?

Nekocon 2023 ~ kesä reissu tyttöjen kanssa

Desucon Frostbite 2024 ~ Kun väsymys iskee