Hermione (azur lane)

Hei vain kaikille! 

Koska elämme vielä tätä korona aikaa,niin blogin puolelle ei kyllä hirveästi ole mitään tulossa. Tosin olen kerrankin muistanut ottaa paljon enemmän wip kuvia cossien teosta joten muutamia cossin teko blogi postauksia olisi tulossa,kunhan pääsen niiden pariin vain. Nyt kuitenkin olisi tulossa ensimmäinen näistä mahdollisista cossin teko postauksista.

Coneja tuskin tulee vielä pitkään aikaan näkymään kun nykyinen tilanne maailmalla näyttää välillä hieman epätoivoiselta, mutta itsellä cossien teko pysynyt aika samana. Nyt kun itsellä tuntuu tätä vapaa aikaa olevan paljon enemmän on cossien tekokin suljuvaa ja omalla tavalla mukavaa ilman mitään deadlineja ja stressiä. Azur lanen hahmot ovat pyörineet itsellä paljon cossi listoilla ja nyt taas olisi uusi azur lane cossi. Tällä kertaa päätin tekaista Royal navyn Hermione cossin. 

Olen pitkään jo halunut tehdä jonkun royal navyn meido hahmon ja Hermionen asu näytti ja vaikutti helppo töiseltä tapaukselta. Myös tykäistyin hahmoon todella paljon,niin totta kai sitä pitää lempi hahmoa cossata. Kankaita itseltä onneksi löyty jo valmiiksi ja muutenkin materiaaleja löytyi jo aika paljon entuudestaan. 
Kuva hahmosta

 

 Ensimmäisenä aloittelin Hermionen yläosaa. Käytin samaa kaavaa mitä olin Akagi cossiin myös käyttänyt. Muutamia pieniä muokkauksia jouduin sen kanssa kuitenkin tehdä. 
Paidassa olevat valkoiset laskokset meinasi tuoda hieman mietintää, koska hahmosta ei juurikaan ollut kuvia takaa päin. Jouduin siis tutkiskelemaan erillaisia fanartteja ja yhtä promo videota mikä kyseiselle eventille oli tehty missä Hermione oli mukana. Päätin kuitenkin tehdä laskostukset niin, että ne menee takaa kiertäen myös. Hermionen hihoissa oleviin timantti juttuihin käytin meidän vanhojen verhojen "kiinnittämis" kappaletta joissa oli yksityiskohtana laitettu saman tyylisiä helmiä. Helmet olivat läpikuultavia joten maalasin ne mustaksi. 


Seuraavaksi aloin miettimään Hermionen asun alaosaa. Päätin tehdä pienen hame osan ja tuon pidemmän helman erillisinä kappaleina. Myös lyhyemmän hame osan ympärillä menevä "essu" asia on erillinen ja se laitetaan neppareil kiinni. 
Asun pitkä helma meinasi tuoda hieman ongelmia, kun mietin onko valkoisessa helmassa kaksi erillistä valkoista helmaa vai vain yksi missä on 2 riviä laskostusta. Helmaa tehdessä kuitenkin huomasin ettei minulla riittäisi valkoista kangasta kahden helman tekemiseen ja siitä tulisi muuten todella painava. Päätin siis hieman huijata ja tehdä 2 laskostus riviä ja ompelin ne kiinni valkoiseen helmaan. 


helman sisäpuolta 

Hameessa olevaan valkoiseen keskiosaan olin käsin ommellut tuon viiva kuvion ja lisännyt nauhaa,helmiä ja mustaa keinonahkaa yksityiskohdiksi. Jouduin kuitenkin hieman poistamaan lankaa/nauhaa valkoisesta keskiosasta kun kiinnittäessä/sovituksessa huomasin valkoisen osan olevan liian leveä. 

Yksityiskohtien ompelua


Hermionen essu osasta meni tuommoiset jännät ketju/koru osat. Päätin käyttää noihin vanhoja kaulakoruja mitä minulle oli kertynyt vuosien varrella. Timantteina käytin vanhan kaulakorun pikku timantteja ja askartelu timantteja mitä olin joskus ostanut. Koru osassa on erillinen kiinnitys joten essu on helmpompi laittaa päälle eikä tarvitse pelätä, että koru osa menisi rikki. 

Pirpana tutkimassa cossin laatua

Tässä vaiheessa itse puku alkoi olemaan aikalailla valmiina. Enään piti vain tehdä muutamia koruja/panta Hermionelle. Hermionen hiuspantaan käytin vanhaa hiuspantaa johon ompelin erillisen laskostus kappaleen. Halusin vielä laittaa hieman pitsiä siihen päälle jotta pantaan tulisi jonkinlaista tekstuuria/volumea. Hanskoissa käytin Remilian touhouvania cossista olevaa pitsiä ja samaa mustaa kangasta mitä olin muutenkin Hermione cossissa käyttänyt. Ns. "käsirauta" asiat tein eva foamista johon liimasin kiinni ketjun pätkät mitä minulla oli jäännyt yli vanhoista cosseista. 


Cossi alkoi pikku hiljaa olemaan valmiina ja cosplanerin teko listakin alkoi vähentymään. Kuitenkin viimeisenä vaiheena oli pitkän helman keskellä oleva kehikko asia. Mietin pitkään et miten tekisin sen. Koska tuo kehikko asia ei kuitenkaan ollut minkäänlainen vannehame. Katselin läpi materiaaleja mitä minulla oli jo ja päädyin keinonahkaan ja rautalankaan. Liimaikin keinonahkan palat yhteen rautalangan päälle. Hermionen kuvassa tuo kehikko asia näyttää hieman kuparinmustan sävyiseltä ja päätin hieman töpötellä kultaista askartelu maalia päälle jotta siihen tulisi hieman saman tyylinen sävy kuin kuvassa. 
Kiinnitystä mietin muutamaan otteeseen ja loppupelissä päädyin ompelemaan sen kiinni helmaan. Helma on onneksi helppo kuitenkin pukea päälle,kun laitoin vyötärökaitaleeseen osittain kuminauhaa joten se joustaa hieman päälle laittaessa. 


Loppu ajatuksia

Olen todella tyytyväinen ja iloinen Hermione cossin loppu tuloksesta! Asua oli myös todella hauska työstää vaikka välillä olikin paljon pohtimista miten asun jotkut osat tekisi. Kenkiin joudun kuitenkin vielä tekemään erilliset nauha asiat, mutta muuten cossi olikin valmis. Odotan kyllä innolla että pääsisin tätä joskus käyttämään jossain conissa ja myös shoottailua! 

~ Sparklerin ~ 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma cosplay harrastus, missä sen näen nyt?

Nekocon 2023 ~ kesä reissu tyttöjen kanssa

Desucon Frostbite 2024 ~ Kun väsymys iskee