Desucon 2023 ~ hellettä pukkaa Hei vaan pitkästä aikaa taas! 
Tässä taas hienosti paljon myöhemmin kirjoittelen Desucon 2023 blogi postausta...tämä vähän venyi. Mutta yritän muistella mitä coni viikonloppuna tapahtui ja millaisia fiiliksiä conista jäi. 

Desucon 2023 oli tosiaan 16-18.6.2023 Lahden sibeliustalolla. 
Viikon aikana oli jotenkin huvittavaa seurata millaista säätä coni viikonlopulle oli oikein lupailtu. Välillä näytti siltä, että tulisi paljon sateita & ukkosta ja välillä sitten ei näyttänyt sateita ollenkaan. Loppu pelissä sää oli oikein hyvä, mutta hellettä oli sitäkin enemmän. Kesäkuun alku oli ollut hyvin helteinen eikä desucon viikonloppu siltä säästynyt. Tällä kertaa viuhkan pitämisestä mukana oli todellakin hyötyä, koska tuntui että sitä läkähtyi sibeliustalon sisällä että sitten coni paikan ulkopuolella. Eli niin sanotusti soijaa pukkaa.


Desucon viikonlopun cossi suunnitelmat näytti tältä 


Perjantai päivä oli itselle omanlainen jännitys pärinöissä olemis päivä, koska olin pitämässä ohjelmaa. Olin tosiaan hakenut ohjelmanpitäjäksi Desuconiin ensimmäistä kertaa. Muutamassa Traconissa olen ohjelmaa pitänyt ennenkin, mutta tämä oli itselle ensimmäinen kerta kun desussa tuli pidettyä. Olin kirjoittanut omia jälki fiiliksiä ohjelmasta manga blogini puolelle, et jos kiinnostaa siitä lueskella niin käykää toki tsekkaamassa! 

hieno auto selfie, kun odottelin kavereita 

Tuisku ja Rita oli tuttuun tapaan meillä yöpymässä desu viikonlopun aikana. Olin perjantaina ottanut tytöt kyytiin Lahden rautatieasemalta ja siitä sitten lähdimme kohti sibbeä. Kävimme vaihtamassa rannekkeet hyvissä ajoin ennen coni paikan aukeamista ja suuntasimme sen jälkeen kirpputorin tavaroiden vienti jonoon. Saimme tavarat vietyä ja aikaa oli hieman ennen kun coni aukeaisi virallisesti. Päätimme siis käydä läheisessä kaupassa ostamassa syötävää. Yllätyimme kuinka kauppareissun aikana pääoville oli ilmestynyt pitkä lipunvaihto jono ja tuntui, että tämä jono oli vielä pitkänkin aikaa pääovien edessä. 

Tuttuun tapaan sitä tuli käytyä avajaiset katsomassa ja siitä se coni viikonloppu sitten ns. virallisesti alkoi! Oma ohjelmani oli vasta klo: 21 aikoihin joten hieman oli odottelua ennen kun pääsi jännitys tilasta. Tuntui, että perjantai päivä oli omanlaista koomailua ja sumussa menemistä. Liekö tuohon vaikutti aamuvuoro töissä ja sitten kuuma helle päivä. 


kuvan ottanut: Madunjau 


Ohjelman pito hetki lähestyi ja mietiskelin ilmestyykö saliin ketään. Mutta onneksi muutamia ihmisiä eksyi paikalle. Kokonaisuudessaan ohjelma meni ihan hyvin, mutta tietysti parannettavaa vielä puhetyyliin ja valmistautumiseen tietysti olisi. Vaikka olinkin stressannut ohjelman laatua ennen conia niin loppu pelissä suoriuduin siitä hyvin ja sain tämän jälkeen taas uutta motivaatiota uusiin ohjelma ideoihin. Mielelläni kyllä menisin Desucon frostbitessakin pitämään ohjelmaa, mutta se jää nähtäväksi miten sitten käy. 

Ohjelman jälkeen tuli hetken juteltua muutamien tuttujen & puoli tuttujen kanssa. Ennen kun lähdimme sitten ajelemaan meille päin. 


Lauantai päivä tulla tupsahti eikä yhtään viileämpää säätä ollut luvassa.
Aamu eteni pienessä koomassa perjantain jäljiltä, aamupalaa syöden. Huvitti hieman, kun aamupalan aikana parvekkeen ovesta oli tullut ampiainen sisälle. Ja itse sitten menin rohkeasti tainnuttamaan ampiaista, kun muut seurasivat taustalta hyvin hidasta kamppailua. 

Ampiais episoden jälkeen saimme syötyä aamupalat loppuun ja sitten olikin aika mennä laittamaan meikkejä ja cosseja päälle. Itse päätin laittaa vain osan cossista päälle kotosalla ja sitten loput conissa. 

ihanat tytöt 


 Itsellä oli lauantaina pieni Fate go ryhmä ja pääsin viimein laittamaan muutama vuosi sitten aloitetun Jack the ripper cossin päälle! Sanotaanko, että cossi oli kyllä oiva valinta kesä helteille eikä keinonahkasta tehty yläosa tuntunut epämukavalta ollenkaan. Oli hauska olla mukana hieman isommassa cossi ryhmässä pitkästä aikaa ja tuli tutustuttua uusiin ihmisiin siinä samalla. Hengailu ja cossien kuvailu ryhmän kanssa sujui leppoisasti. Ulkona kuvailu hetkellä taivas kuitenkin aukeni ja tällä kerralla monen toivoma desusää iski. 


kuvan ottanut: niyarifa


Myöhemmin palasin takaisin Tuiskun & Ritan seuraan. Olin sopinut Madun kanssa cossin kuvailusta cosplay kisojen katsomisen jälkeen, mutta cossini yksi jalkaremmeistä oli osittain revennyt ja totesin vain, että "noh ehkä cossin kuvailua vapaa-ajalla sitten". Rita oli mennyt jo vaihtamaan cossia pois ennen kisoja ja päätin myös itsekin mennä vaihtamaan cossin pois. Ja tämä oli kyllä ihan hyvä idea, niin pysty rennosti katsomaan kisoja. 

Tänä vuonna oli taas todella kova taso kaikissa kisoissa! Myös oli mukava nähdä esityskisat taas mukana. Kavereiden kanssa tuli kyllä todettua, että väliaika esitystä olisi jollain tapaa kaivannut. Tuntu, että oma ns. innostus mittari kisojen katsomisesta jotenkin lässähti loppu puolella. Kun Ensin oli vauhdikasta ja hyvää menoa esityskisoissa, sitten tuli upeita Craftsmanship & Hallcosplay kisaajia...mutta sitten jotenkin photoshoot kisan aikana vaan iski semmoinen "jaa" fiilis. En siis väitä sitä etteikö kuvien ihastelu kiinnostanut, mutta jollain tapaa fiilis vain laski loppu puolella. Liekö tuohon sitten omanlainen väsymyskin johtua? 

Cossi kisojen jälkeen tuli vielä hetken aikaa hengailtua coni paikalla ennen kun lähdimme sitten taas ajelemaan meille päin. Heitimme kuitenkin matkan varrella pari kaveria heidän hotelli majoitukseen. 
Meille saavuttuamme olimme kaikki 3 ihan väsyneitä ja nälkäisiä. Ruokailun aikana olimme kaikki ihan hiljaa ja joku meistä totesikin ääneen "olemmeko hieman nälkäisiä vai vain väsyneitä". Oma toteamus, että molempia :'D 

~

Viimeinen coni päivä se tulla tupsahti ja meillä oli viimein pitkään odotettu ryhmä! Viime Traconin jälkeen olimme puhuneet uudesta ryhmästä ja project sekai teema jatkui taas! Tykästyimme kaikki näihin Vivid bad squadin auringonkukka teemaisiin asuihin ja mietimme että nämä olisi sopivat Desuconiin! Tuiskun & Ritan kanssa on vain niin ihanaa ryhmäillä ja tästäkin ryhmästä jäi vain niin mukava fiilis! Suunnittelimme myös, että pukuja olisi kiva kuvailla vielä kesän aikana.Toimin tuulettajana 

Sunnuntai päivä oli muita päiviä hieman viileämpi mutta silti samaan aikaan lämmin. Rinin cossi tuntui yllättävän mukavalta päällä kuitenkin vaikkakin hameen monta kerrosta ehkä oli hieman tuskaa. 
Huvittavaa sunnuntaina oli se, että paikalla sattui myös samasta kortti setistä olemaan Toyan ja Akiton cossaajat joten saimme tämmöisen "vahinko ryhmän" aikaiseksi. 

Olkaa hyvä hieno kuva spämmi tähän väliin pojat posettaa kauniisti ja me pelleillään taustallayhyyy ihanat ;u;

Kävimme hieman kuvailemassa pihalla ja siinä samalla pientä hengailua & höpöttelyä. 

Loppu coni oli tutuun tapaan pientä hengailua, kävimme myös pelaamassa project diva arcadea mikä oli hauskaa! Ennen päättäjäisiä ei oikeastaan tapahtunut mitään ihmeellistä. 
Päättäjäisten jälkeen lähdimme sitten kohti Lahden rauttista jonne tytöt sitten jäivät odottelemaan junaa.
 Itsellä oli vielä sitten kotiin ajon aika!

Loppu pelissä Desucon 2023 oli oikein mukava tapahtuma. Hieman kyllä kuuma sää vei voimia ja tuntui ettei sitä jaksanut oikein mennä kuuntelemaan mitään ohjelmia kun oli niin väsynyt fiilis. Mutta onneksi nämä pystyi kuitenkin kuuntelemaan jälkikäteen Desuconin omalta youtube-kanavalta. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma cosplay harrastus, missä sen näen nyt?

Nekocon 2023 ~ kesä reissu tyttöjen kanssa

Desucon Frostbite 2024 ~ Kun väsymys iskee