Nekocon 2023 ~ kesä reissu tyttöjen kanssa


Heippa vaan! 

Tähän samaan syssyyn kirjoittelenkin Nekocon 2023 blogi postausta, kun sain ensin tuon Desucon 2023 postauksen kirjoitettua. 

Eli siis Nekocon 2023 (15.-16.7.2023) , oli Kuopion musiikkikeskuksella. 
Muistaakseni viimevuonna pohdiskelin sitä, että menisikö Nekoconiin seuraavana vuonna, kun se on vähän pienempi tapahtuma ja hieman pidemmän matkan päässä. Mutta tuossa tuli Tuiskun & Ritan kanssa keskusteltua Nekoconiin menemisestä. Tuiskulla kun oli tanssiryhmänsä  Andromed@ kanssa esitys tulossa ja mietin siinä sitten, että noh voisihan sitä taas mennä kisaamaan. Ja myös Rita innostui kisaamisesta. Joten tästä sitten muodostui meille pieni reissu Kuopion suuntaan. 

~

Lähdimme jo perjantaina ajelemaan Kuopion suuntaan. Minulla oli onneksi aamu vuoro töissä joten pystyimme lähtemään suht koht aikaisin. Viime vuonna kun lähdimme vasta klo 19 aikoihin ajelemaan Kuopioon. Mutta tänä vuonna pääsimme jo joskus klo 15 aikoihin lähtemään! Päätimme kuitenkin käydä ensin Lahden abc:llä ostamassa pientä matka evästä autoon ja siitä sitten motaria kohti. 

äkillinen kaatosade iski kesken matkaa

Ajo matka sujui oikein hyvin ja sää oli juuri sopiva, kunnes yhdessä vaiheessa matkaa iski kunnon kaatosade. Mikä sitten kuitenkin loppui hyvin nopeasti. 

Perjantaina oli jo mahdollista käydä vaihtaa rannekkeet ja mietimme matkan aikana kerkeäisimmekö ennen klo 19 musiikkikeskukselle asti. Meidän onneksi olimme joskus 18:30 aikoihin jo Kuopiossa ja kerkesimme hyvin käydä vaihtaa rannekkeet, niin ei tarvinnut lauantaina sitten jonotella. 

Ranneke vaihdon jälkeen ajoimme airbnb majoitukselle mikä oli yllättävän lähellä coni paikkaa. Totesimme, että jos ensivuonnakin Nekoconiin ollaan menossa niin samaan majoitukseen voisi yrittää uudelleen. 

Päästyämme majoitus paikalle veimme ensin tavarat sisälle ja katselimme vähän millainen kämppä oli kyseessä ja valikoimme tietysti nukkuma paikat. Pienen hengähdyksen jälkeen lähdimme läheiselle ruokakaupalle ostamaan pientä ilta syömistä sekä aamupala juttuja. 
Ilta ruuaksi päätyi perinteinen kana-taco salaatti! 

Loppu illasta vielä katsoimme huomisia cosseja esille ja valmistauduimme nukkumaan. 

Lauantai aamu alkoi jotenkin hyvin väsyneesti. Tuntui et tuli nukuttua hyvin pätkittäisesti ja sänky missä nukuin oli itselle hieman liian kova. Kun oma sänky on hieman pehmeämpi niin en ole tottunut kovalla sängyllä nukkumaan. 

Tuisku oli jo aikaisemmin herännyt, kun hänen piti lähteä coni paikalle tanssi ryhmä juttujen takia. 
Aamupalalle olin ostanut pikapuuroja kun ajattelin näiden pitävän vähän nälkää paremmin ja olisi vatsalle hyvä. Syömisen jälkeen olikin sitten aika aloittaa meikkaus hommat ja cossin päälle laittaminen. Päätin tosiaan laittaa cossin jo valmiiksi päälle, kun itsellä oli tuomarointi aikaisin ja matka coni paikalle ei onneksi ollut mitenkään pitkä. 

Sei Shonagon cossilla olin kisaamanssa! 
Kuva: Aadagraphy
Assari: Jansutti 


Lauantai päivä tosiaan meni cossi kisojen parissa ja bäkkärillä oleilussa. Alunperin minulla piti olla ihan eri puku kisoissa, mutta oma aikataulu ei oikein riittänyt puvun valmiiksi saantiin ja kysyinkin, että voinko vanhalla puvulla tulla kisaamaan. Ja suuri kiitos ihanalle cosplayvastaavalle Teklalle, kun sain vielä vaihtaa puvun. Koska halusin kuitenkin kisaamaan mennä vaikken nyt alkuperäistä suunnitelmaa saanut loppuun asti. 
Olin ennen conia kerennyt hieman parantelemaan joitain osia Sei:n cossissa, mutta aika ei ihan riittänyt takin paranteluun. Mutta noh ajattelin että sillä mennään mitä on. Ja tykkään Sei cossista ja se tuo itselle ihanasti positiivista energiaa joten cossin pitäminen oli itselle mukavaa. 

Kisan tuomarit olivat oikein ihania ja kannustavia. Mielestäni tuomarointi hetki meni ihan hyvin vaikkakin hieman pää löi tyhjää, että mitähän sitä pitäisi taas sanoa. Kun cossin tekemisestä on kuitenkin vuosi ja mietiskelin siinä "jaa mitenköhän mää nyt olin tän tehnyt". Mutta sitten onneksi tuli semmoisia "aivopieru" hetkiä ja sitten kauhealla selityksellä selitin miten olin asian X tai Y tehnyt. 


Bäkkäri koomaus 


Tuntui, että olin kisa päivän aikana samaan aikaan hyvin pirteä, mutta sitten kisojen lähestyessä iski hirveä väsymys ja jäi jotenkin semmoinen olo että katsoin vain tyhjästi kaukaisuuteen bäkkärillä ja kuitenkin samaan aikaan sosialisoin muiden ihanien kisaajien ja cosplaymammojen kanssa. 

Itse lava osuus oli hirveän nopean tuntuinen hetki, niin kun se aina tuppaa olemaan. Oli myös ihanaa päästä näkemään Andromed@:n välishow ja heistä huokui vain ihanan positiivista ja hyvää energiaa! 

Sitten tulikin voittajien julkaisu hetket.
Olin todella ylpeä Ritan & Minervaisen puolesta kun he sijoittuivat kisoissa! ; u ; hyvä tytöt!!! 

Itselle sijoitusta ei tällä kertaa tullut mutta toisaalta en sitä edes odottanut, kun tiesin ettei Sei:n puku ollut kisoihin edes alunperin tehty puku. Ja muutenkin kisoissa oli tänä vuonna taas todella kova taso! Tuntuu, että joka vuosi taso vain kasvaa ja kasvaa. Mutta se on mukava nähdä että uutta porukkaa löytyy kisa lavoille! 

Kokeneet kategorian kisaajat
Kuva: Jasu 

Kisojen jälkeen tuli jäätyä vielä hetkeksi bäkkärille hengailemaan, kun Rita halusi saada palautetta puvusta. Joten vahdin meidän tavaroita siinä ja juttelin tuttujen kanssa samalla. 

Myöhemmin sitten lähdimme takaisin majoitus paikalle. Olimme sopineet Minervaisen kanssa, että menemme yhdessä syömään. Mutta ensin kävimme vaihtamassa cossit pois ja hetken aikaa koomasimme, kunnes lähdimme etsimään ruoka paikkaa. 


ruuan metsästys! 

Ruokailun jälkeen kävimme vielä vähän ruokakaupan kautta ja raahauduimme takaisin majoitukseen. Loppu ilta menikin sitten koomatessa ja jutellessa. Itsellä alkoi väsymys iskemään aika nopeaan ja olin mennyt aikaisin sänkyyn jo makoilemaan, mutta kuitenkin menin nukkumaan melko samoihin aikoihin kun tytöt. 

~

Jos lauantaina tuntui väsymys fiilis, niin sunnuntaina vasta rapsakka olo olikin. Tällä kertaa meillä ei ollut mikään kiire laittautumisen kanssa joten söimme ihan rauhallisesti aamupalaa. Tuisku & Rita olivat ihan normivaatteissa sunnuntai päivän. Itse olin päättänyt ottaa lolita mekon mukaan ja pitkästä aikaa laittautua taas kivasti. 

sunnuntain coordi


Coni paikalle päästyämme menimme heti ensimmäisenä taidekujalla käymään. Mikä oli tänä vuonna erillisessä rakennuksessa. Myös samassa paikassa oli pelipiste ja kirpputori. Mielestäni tämä oli mukava uusi lisä Nekoconiin.
Ostos kierrosten jälkeen kiertelimme ympäri coni paikkaa ja tuli törmättyä muutamiin tuttuihin myös.

Lähdimme melko aikaisin Nekoconista. Lähinnä pitkän ajomatkan takia ja olimme kaikki aika väsyneitä. Saavuttuamme Lahteen vein tytöt rautatieasemalle josta he sitten hyppäsivät junan kyytiin. Itse vielä köröttelin autolla kotiin. 

Jälki fiilikset Nekocon 2023 on oikein positiiviset! Tietty reissu oli omalla tavallaan rankka pitkien ajomatkojen takia. Myös itse kisa päivä on ehkä enemmän henkisellä tasolla rankka. Mutta tykkään kisaamisesta todella paljon! Jos hyvin käy niin ensivuonnakin varmasti Nekocon reissua olisi tiedossa. 

Seuraava coni mihin olen menossa on Tracon 2023 joten siitä varmaan seuraavaksi sitten pientä blogi kirjoitusta! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma cosplay harrastus, missä sen näen nyt?

Desucon Frostbite 2024 ~ Kun väsymys iskee